PERINGATAN!! KALAU TAKUT JANGAN BACA - KISAH RUMAH SEWAKU YANG BERHANTU

PERINGATAN!! KALAU TAKUT JANGAN BACA - KISAH RUMAH SEWAKU YANG BERHANTU. al kisahnye cengginii~~

masa aku mula2 dapat posting kat puncak alam nih, aku dah set dalam otak - nak cari rumah sewa. gedebak gedebik gedebuk, dapatla menyewa bilik~ - serumah dengan lagi 2 orang. dua2 tu keje jugak. wah, bujang bekerjaya nih. ekeke ^^

syukur jugak la. cari2 teros dapat umah. rumah tu 2 tingkat, 3 bilek. corner lot siap! best kan? hahaha

nak jadi ceritaaa... mula2 aku masuk je rumah ni, aku dah tak sedap ati. rasa cam ada something yang tak syok. macam ada yang tak suka je aku dok sini. wuwu... ok la, aku pikir positip - perasaan masuk tempat baru je tu. hee...

tapi kan...

start dari aku dok kat situ... memang ada rentetan2 kejadian yang... hm... menguatkan lagi telahan aku pasal benda tak best kat rumah tu. aku malas sket nak cerita details, nanti korang takot nak baca... tapi.. aku cerita jugak la kot sket2 ye. hehe

ini sumer kisah betol - berdasarkan pengalaman aku dan housemates aku. hee....

kat rumah tu, paling kerap kitorang kena usik ialah dengar bunyi2 pelik. korang bayangkan ek... aku dok sensorang kat bilik tingkat atas... tetibe bunyi macam orang memasak kat tingkat bawah. keletung, keletang, srenngg srenngg... macam orang dok masak something guna kuali! walhal... time2 tu hosmet2 aku sume dah kuar, pegi keje. memang aku sorang je la kat umah.... abes tu.. sape yang.... em~~

adakala... kitorang lepak2 tengok tv kat bawah... tetiba... bunyi shower kat tingkat atas terpasang. pergh... sah2 kitorang masing2 kat bawah time tu. tak tau la kot2 aku je dengar ke, perasan ke.. kan. hehe... tensen2... abes laaa naik bil air. lol!

aku... Tuhan kurniakan kebolehan untuk nampak lebih2 berbanding orang lain... syukur~. tapi.. em.. tak seronok sebenornye boleh nampak2 benda2 yang orang laen tak nampak ni. ehe... stress, tahu? dah la benda2 tu ada kat mana2 je. kat blakang rumah, depan rumah, siling... kat belakang korang tu... tak tenang idop. haha. tapi takpe la. aku terima tu sebagai anugerah dari Dia. Alhamdulillah~~

so...kalau setakat kelibat2 benda tuuu... selalu la aku nampak. kat tepi tingkap la, kat hujung katil lah... kat bucu siling laa... kat papan tanda nama jalan depan rumah pon dia pernah bertenggek. rimas2... semak pemandangan betol.. huk..

pernah.. time aku tido... kaki aku kena sentak kuat2. hoh!! super terkejut la akuu!! teros terjaga, bangun mengejut - DANG!!! kepala terhantuk lapis besi katil tingkat atas. adoooiii... kaki saket, kepala saket.. hati la lagi laaa saket.. hooorgghh. oh ye, katil aku double decker tau... tapi aku tido yg tingkat bawah punya la... tak tau la sape yg tido kat atas tu malam2... setau aku.. aku je la... tapi... em..



hosmet aku sorg tu... selalu kena tindih. aku tak pernah lagi la. mintak simpang~... takmau la bertindih-tindih dengan benda2 tu... hish... lemas kot... kesian gak kat hosmet aku tu. selalu kena. so tido pon tak bleh nak lena sangat. no wonder la aku selalu dengar dia pasang cd/mp3 bacaan ayat2 Quran tetiap malam. aku lak bantai dengar lagu jepun.. elok laa an.. elok sangat.. =___="

haa... hosmet aku yang sorang lagi tu pulak... paling ekstrem kot. aku simplekan cerita ye? haha. spoiler. ok! dia pon selalu gak kena2 usik... dengar2 bunyi org jalan time2 takde orang laen dalam rumah... rasa macam ada benda lalu kat belakang time2 dok sensorang tengok tv... dia cakap kekadang tu.. rasa macam angin berhembus kat tepi telingaa...

nak dijadikan cerita.. al kisahnye dia saket belakang, saket pinggang, saket kaki. kesian la jugak aku tengok. dua bulan dok mengadu saket2... pegi klinik byk kali dah. siap scan2 bagai. elok je pulak. last2 dia tergerak nak pegi berubat cara laen. so dia pegi la darul syifa'...

orang kata... kalo tak kena kat hidung sendiri... memang takkan percaya kan?

hambik kau.. kat darul syifa' tu... time2 nak berubat tu la.. ada 3 JIN merasukhosmet aku tu. perrgghh!! kental wa cakap luuu... bukan satu-dua je. 3 sekali! siap amik giliran kot. hohoo... seram weh.... macam biasa la... suara yang bercakap tu bukan lagi suara hosmet aku, tapi dah bertukor. ini baru betol 3 suara - seribu bebalan. hahaha. lepas tu... member aku ni piau2 orang Perak. boleh cakap loghat KL dan utara je. sekali masuk jin tu.... dia speaking KLATE deh!! pekat punye kelantan plak tu! aku bajet2 ni sah2 siam marii nih... heh.. camne aku tau? aku pegi berubat sekali ke? taaakk.. ada member kepada hosmet aku tu, yang teman dia masa tu - rakam guna henset. sejam beb~~ dah macam siri bercakap dengan jin ... tapi versi bukan Tamar Jalis. hokhok

kat situ la... segalanya terbongkar...

Share on Google Plus

About wpelena wdali

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)