Gempar!!Guru terkejut akaun bank ada RM30.59 bilion

Gempar!!Guru terkejut akaun bank ada RM30.59 bilion


KOLKATA, India - Seorang guru sebuah sekolah tinggi di sini yang mempunyai gaji bulanan sebanyak AS$700 (RM2,170) terkejut apabila dalam pemeriksaan rutin dalam online yang dibuatnya mendapati akaun banknya mempunyai baki hampir AS$10 bilion (RM31 bilion).

Guru itu, Parijat Saha (gambar), 42, dari bandar Balurghat, negeri Bengal Barat berkata, dia memeriksa akaun Bank Negara India menerusi online pada Ahad lalu untuk mengesahkan penerimaan bayaran faedah sebanyak AS$200 (RM620).
"Saya terkejut melihat jumlah yang terlalu banyak," katanya.
Akaun itu menunjukkan baki sebanyak AS$9.87 bilion (RM30.59 bilion).
Selepas pulih daripada kejutan awal kerana menjadi seorang bilionair dalam tempoh semalaman, sekurang-kurangnya di atas kertas, Saha, menyatakan dia terus menghubungi seorang rakan yang dikenalinya di bank berkenaan untuk menunjukkan ia secara jelasnya satu kesilapan perakaunan.
Bank Negara India menyatakan, ia masih tidak mengetahui dengan jelas bagaimana jumlah tersebut didaftarkan dalam akaun Saha.
"Kami cuba untuk memastikan apa yang silap," kata seorang pengurus cawangan bank itu, Subhashish Karmakar.
"Kita telah menghubungi ibu pejabat wilayah di Kolkata dan ibu pejabat kebangsaan di Mumbai," tambahnya. - AFP

* Sumber
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Rezeki la kalau tkdk yg tuntut....

    ReplyDelete
  2. tuah ayam nampak dikaki
    tuah dia dalam buku bank...

    ReplyDelete
  3. sedekah lh kat aku..bankin je kat akaun aku..10 juta pn jadi lh...bleh bwa fmily aku p naik haji...hheee..

    ReplyDelete
  4. perghh..kalau aku...aahahha...memang da keluar da duit tu..wkwkwkwkkww

    ReplyDelete
  5. Die kan seorang guru mesty ler jujur dan amanah dan menguna kan apa yg hak terhadapnya shja kan,,,tp kita hampeh,,,,mesty syok gila kan klau kita yg memiliki,,,,

    ReplyDelete
  6. muke skema... dh duit masuk akaun ko, amik jelaa.. banyak cakap pulak keling niy... xnak bagi aku je

    ReplyDelete
  7. Dah terkencing tu ..itu buat dia lapor, gigiiil je

    ReplyDelete
  8. syok gila?...hehe takut gila trus tgok akaun ada duit begitu byk....

    ReplyDelete
  9. Terkejut berok pasal duit turun dari langit..lepas ni dah tentu dia menyesal dan mengharapkan hadiah kejujuran sebanyak 1000 juta.

    ReplyDelete
  10. nak duit lebih jom join d link ni..aku dah dpt 1st month..2 ribu lebih je..kalo korg rajin boleh dpt lebih cikit..
    http://sms.megastoon.com/sms.php?share=85648

    ReplyDelete
  11. buat duit!!!
    http://sms.megastoon.com/sms.php?share=85648

    ReplyDelete
  12. buatla amal kepada badan2 kebajikan dan orang2 yg memerlukan....

    ReplyDelete
  13. kalau korang nak tau sebenarnya ini salah 1 dr kjadian berlaku pemindahan wang yang brlaku di offshore seluruh dunia...katakan kes spt ini seorang telah disabotaj untuk melakukan sesuatu dlm keadaan akaunnya semua dipindah milik ke akaun2 luar negara ..ni semua kerja hacker laa..dan apabila sudah selesai melakukan kerja tu org tu akn dpt kembali semua duitnya...klu jumlah sebnyk ni mungkn satu organisasi besar2an telah di sabotaj utk melakukan sesuatu utk satu 1 pihak...senang cerita utk melaksanakn Konspirasi Global......End and Finished!.

    ReplyDelete
  14. jom sesama kita pergi cek bank masing2 mana tahu ada yg salah bankin ke kan..

    ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)