Subhanallah! (Kisah Benar) Al-Quran Terbang Dan Melekat Di Kaabah

Subhanallah! (Kisah Benar) Al-Quran Terbang Dan Melekat Di Kaabah

Ketika jemaah di Mekah sedang khusyu’ melakukan ibadah, tiba-tiba dikatakan terdapat senaskah Al-Quran terbang di udara kemudian ia terus melekat di Kaabah.

Mekah merupakan tempat destinasi utama bagi umat Islam di dunia ini untuk menunaikan ibadah umrah dan haji. Jadi tidak hairanlah jika Mekah dihadiri oleh jutaan manusia hampir setiap tahun. Suatu ketika ratusan ribu jemaah haji yang sedang melakukan tawaf gempar apabila sebuah Al-Quran melayang dan terus melekat pada pintu kaabah. Peristiwa luar biasa ini membuat ramai jemaah yang menyaksikannya menangis kerana kagum dengan kejadian Allah.

Saksi kejadian berkata pada malam Jumaat sekitar jam 2 pagi, seorang wanita Morocco sedang melakukan tawaf sambil membaca Al-Quran. Sebaik sahaja tiba di pintu depan Kaabah, beliau dilanggar oleh sekumpulan jemaah lain menyebabkan beliau terjatuh dan kitab suci Al-Quran yang dipegang terlepas. Al-Quran tersebut tidak jatuh tetapi melayang dan melekat di pintu Kaabah.

Selepas seorang staff Masjidil Haram mengambil kembali Al-Quran tersebut setelah diturunkan dengan kayu, jemaah-jemaah Haji yang menjadi saksi peristiwa luar biasa itu mencium Al-Quran tersebut. Ternyata baunya sangat wangi seolah-olah dipenuhi berpuluh botol minyak wangi. (Petikan Warta Perdana)


Share on Google Plus

About Unknown

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. Subhanallah!! =) tu lah salah satu kebesaran Allah..Allahu Akbar!

  ReplyDelete
 2. subahanallah , mana admin blog dapat citer citer camni , bleh share x ? sbb saya nk bubuh kat blog saya cerita :D ( http://smarturl.it/4m1sfriends )

  ReplyDelete
 3. subhanallah... semoga kita sentiasa menghormati al-quran sebagai panduan kita di dunia dan diakhirat kelak..

  ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)