Sazzy Falak Dibelasah Peminat Isu Alvin dan Vivian

Sazzy Falak Dibelasah Peminat Isu Alvin dan Vivian


Cubaan Sazzy Falak untuk menjadi hero dan macam nampak bijak serta moden dalam isu pasangan porno Alvin dan Vivian di Facebook mengundang padah apabila dia ‘disekolahkan’ para pengguna FB yang lain.

Sazzy telah berkongsi sebuah rencana yang ditulis seorang blogger di wall miliknya.

Ramai yang menegur sikap Sazzy yang gagal memahami konteks perilaku berkenaan yang terjadi di negara yang mempunyai pelbagai kaum dan masyarakat.
Contoh yang diberikan penulis blog yang sama tidak berapa bijak itu tidak boleh dijadikan sandaran di Malaysia.

Mungkin Sazzy mahu semua orang tidak memberikan reaksi yang keterlaluan terhadap bahan jenaka, namun dia gagal faham bahawa jenaka yang bodoh  jika dibiarkan akan menjadi-jadi di hari yang mendatang.

Kita kena mencegah…atau merawat kanser di peringkat awal…bukannya di peringkat akhir.

Hari ini kalau kita biarkan Alvin dan Vivian, esok lusa yang lagi teruk pada itu akan muncul… yang Islam akan balas, yang bukan Islam pun membalas… apa akan jadi akhirnya?

Sensitiviti agama dan budaya sangat tinggi dalam masyarakat Malaysia… ada faham ke Sazzy? Atau tinggi sangat kenyataan mudah itu?

Jadi kepada Sazzy, fahamilah isu dalam konteks yang menyeluruh sebelum cuba nak tunjuk bijak.

Sumber
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. isu isu sensitif yg melibatkan islam bukan sesuatu yg boleh di tolak ansur,walaupon nak berlagak moden hukum hakam islam sudah di tetapkan.Islam itu mudah tapi bukan utk di permudah-mudahkan. jika di fikir logik akal pon perbuatan mereka memang melampaui had kesabaran org2 islam,namun jika kamu merasakan itu jenaka maka bertaubatlah kpd Allah.Semoga Allah melimpahkan rahmat ke atas semua umat2 islam sedunia.Amin.

    ReplyDelete
  2. lempang j dyorg yg main-mainkn isu agama..

    ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)