Bayi 8 bulan ditikam 90 kali gara-gara menggigit ketika menyusu

Bayi 8 bulan ditikam 90 kali gara-gara menggigit ketika menyusuJiangsu – Gara-gara menggigit ibunya ketika menyusu badan, seorang bayi berusia lapan bulan telah ditikam sebanyak 90 kali oleh wanita tersebut dengan menggunakan gunting. Ia menyebabkan bayi yang diberi nama Xiao Bao itu menerima 100 jahitan.


Bayi malang itu menetap bersama ibu dan dua bapa saudaranya dan mereka menjalani kehidupan dengan mengutip sampah untuk tujuan kitar semula.
Kejadian itu disedari oleh salah seorang bapa saudaranya selepas melihat Xiao Bao dalam keadaan berlumuran darah, sebelum dikejarkan ke hospital. Wanita berkenaan akhirnya mengaku bahawa dia menikam anaknya sendiri kerana bayi itu menggigitnya ketika sedang menyusu.


Laporan polis menyebut wanita itu tidak mengalami sebarang penyakit mental. Walau bagaimanapun, penduduk setempat telah meminta pihak berkuasa supaya mengambil bayi berkenaan agar kejadian sama tidak berulang.

Penyakit mental menjadi isu utama yang dibangkitkan di China dan satu analisis kesihatan yang dikeluarkan oleh empat wilayah di China pada 2009 yang disiarkan dalam jurnal perubatan The Lancet menganggarkan 91 peratus daripada 173 juta penduduk di China dipercayai mengalami masalah mental. Namun mereka tidak pernah mendapatkan bantuan professional-Sumber
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. sial punya pompuan!! terrrr....kluar air mata aku tgok baby ni

    ReplyDelete
  2. siannye kt baby tu..sedih sgt..ibu sendiri boleh buat camtu kat anak..

    ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)