Masha Allah! Jutawan kacukan Perancis-Algeria Ini Sanggup Bayarkan Saman Niqab

Masha Allah! Jutawan  kacukan Perancis-Algeria Ini Sanggup Bayarkan Saman Niqab | Mungkin ada di antara kita di sini tidak mengetahui tentang larangan pemakaian niqab di beberapa buah negara barat. Pemakaian niqab di sana amat ditegah sama sekali dan hal ini jelas bahawa pemakaian niqab boleh dikenakan saman kepada individu-individu yang tampil imej sedemikian. Saman di sana bukan murah. Namun di sebalik isu ini, terdapat seorang jutawan tampil menyediakan dana untuk menanggung segala kos saman kepada wanita yang disaman kerana memakai niqab. Masha Allah, sungguh mulia jutawan ini.
jutawan
Ini gambar seorang lelaki bernama Rachid Nekkaz, usahawan kacukan Perancis-Algeria yang tinggal di Perancis
Beliau mendengar tentang pengharaman pemakaian Niqab di Perancis. Kemudian beliau beritahu yang,beliau akan bayar semua SAMAN yang dikenakan kerana memakai niqab – bukan di Perancis sahaja, tetapi di mana-mana negara yang mengharamkan pemakaian tersebut.
Beliau mulakan dengan dana1 Juta Euro (RM4.02 Juta). Kemudian beliau berkata, “Saudariku, pergilah ke mana sahaja yang kamu nak, dan saya akan bayar semua SAMAN yang dikenakan ke atas kamu itu”
Semoga Allah memberkati beliau.
Sebab itulah semua USAHAWAN MUSLIM perlu KAYA JIDDAN ! (Kaya Sangat-sangat). Supaya, apabila ISLAM memerlukan kita, kita akan bersedia !!!
Allahu Akbar !!!

Share on Google Plus

About mariasyahiza zainudin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Syabas. Semoga Allah tambahkan lagi rezeki beliau. Jangan jadi macam orang melayu PR. Hasad dan dengki tak habis2. Bila nak maju.

    ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)