(KISAH BENAR) GEMPAR ++ Gangguan Makhluk Halus Di Kolej Matrikulasi

(KISAH BENAR) GEMPAR ++ Gangguan Makhluk Halus Di Kolej Matrikulasi | Kejadian ni berlaku pada satu minggu yang agak pack... Setiap hari ada kuiz, assignment2 yg kena submit, kuliah yg penuh, tutor yg byk dan macam2 lagi la.. So disebabkan terlampau busy, stiap malam mesti terpaksa tido lewat or istilah yg digunakan 'stay up'... So disebabkan busy jugalah, pd minggu tu sy decide nk basuh baju guna dobi yg disediakan.. Selalunya setiap hari  sy akan terus basuh baju bila abis kelas.. Tapi terlampau penat sgt, basuh guna mesin jela, kurang sikit bebanan... Jadi sy kumpul la bju2 untk dibasuh pda hjung minggu... Bju tu sy kumpul dalam baldi yg tertutup dan sy letakkan kt sblh meja study.

So pada satu malam ni, sy decide utk stay up lagi cuz esok pagi sy ada kuiz (lupe kuiz ape). Roommate sy yg sorang ni (nurin namanya) pon stay up jgak tp smpai pukul 1 pagi je.. Roommate yg sorg lagi (Tira) pg
study kat bilik kwan dia di aras bawah.. Maklumlah tiga2 ada kuiz.. Sy pula stay up sampai pukul 2 pagi.. Lepas pukul 2, mata ni rasa berat sgt tp byk lagi yg xstudy.. Nurin dah lama tido, bilik pon dah gelap, hnya lampu meja study jer yg bernyala..

                                                                            gambar sekadar hiasan

Akibat mengantuk sgt, so sy pon tido la... Tapi sy xtido atas katil.. sy tido atas lantai beralaskan tikar yg sy bwak dr rumah.. Sy tido di antara meja study ngan katil.. Bukan ape, sy sngaja xtido atas katil sbb sy plan nak bgun balik pkul 4 pg utk smbung study.. Kalu tido atas katil, takut terlampau lena, nnt terbabas smpai ke pagi pula.. So sy pon tutup la lampu meja. Tapi pintu bilik sy xkunci, sbb sy fikir maybe tira akan balik bilik.. Lagipon dia xbwak kunci..

Jadi sy pon berbaringlah atas lantai... Tapi sy xdpt tido sbb dok fikirkan tntg kuiz esok... sy fikir 'apela aq nk jawab esok, byk lg xstudy ni... mati la aq kena marah nnt klu markah kuiz rendah' dan mcm2 lagi yg sy fikirkan...
Tengah sy kusut2 dok fikir pasal kuiz tu, tiba2 sy terdengar nurin menyanyi.. So sy fikir maybe nurin xdpt tido jgk and dia tgh dgr radio. Nurin ni kalu dgr radio mmg dia akn trut nyanyi skali... Mula2 perlahan jer dia nyanyi tapi lama2 makin kuat and makin kuat.. Sy pon bengang la.. dlm hati ni dok kata 'Apasal nurin ni dok nyanyi kuat2 malam2 ni.. xtau ke org nk tido ni!'. Nurin nyanyi lagi. Jadi sy pon berpaling ke arah nurin utk tegur dia. Tapi bila sy berpaling jer terus dia berhenti nyanyi. So sy pon xjadi la nk marah dia.

Sy pon berbaring membelakangi nurin. Niat utk tido. Tapi belom smpat sy melelapkan mata, nurin smbung menyanyi. Macam awal2 td la.. mula2 perlahan, lama2 makin kuat.. Sy pon makin bengang la.. Isy apasal la minah ni, org nk tido la!! sy menjerit dlm hati. Akibat geram sgt, sy niat nk pg kat nurin, nk marah kat dia. Tapi bila sy nk berpaling, badan sy jd kaku. Mmg xblh bergerak. Sy cuba pggil nurin tp mulut pon terkaku. Suara nurin menyanyi still sy dengar.. sy cuba menggerakkan badan sy.. sy cuba,cuba dan cuba.. Akhirnya badan sy da boleh bergerak. Sy terus berpaling ke arh nurin dan terus nyanyian nurin pon berhenti. Lama sy pandang nurin. Sy tgk nurin tidur lena sgt.. So sape yg nyanyi td??

Yang anehnya, masa tu sy xterfikir pon pasal hantu ke ape... Yang sy fikir, sy kena tido sbb nak bgun awal.. So sy pon tido la... Tp blom smpat sy tutup mata, sy nampak ade seorg prempuan berjalan ke arah sy.. Sy pandang jer prmpuan tu... Tiba2 prempuan tu berkata sesuatu kpd sy.. Sy igt lg ape yg dia kata..

                                                                         gambar sekadar hiasan

"Benda tu cakap, jgn ganggu dan tido kat tmpat dia. Pegi tido atas katil leklok," Yes!!! Itu lah kata2 pompuan tu kpd sy... Sy dgn slambanya berkata 'Ok' dan terus tido atas katil tanpa rasa seram or takut. Maka sy pon tido atads katil dgn lenanya dan terbabas smpai sy terdengar azan subuh. Jeng jeng jeng!! Suboh suda.. Mmg plan nk bgun awal cancel la an..Bila tersedar tu rasa cam nak nangis jer, ye la aq da bangun lewat and xsmpat nk study.. Tapi ape boleh buat.

Bila sy bgun, sy trus sikat rambut. Masa tgh sikat rambut tu, Tira baru balik bilik. Nampak jer tira, sy terus teringat kisah smalam..Bayangan perempuan tu menerjah ingatan sy.. Nyanyian nurin pon rase seolah2 bermain kt telinga ni.. Baru sy rasa berderau darah ni. Baru sy rasa takut dan seram. Terus sy cerita kepada nurin dan tira. Masa sy citer kat dorg berdiri bulu roma ni...

So, stelah sy cite kt nurin and tira, kami sama2 buat conclusion tntg 'benda' tu..

1. Kejadian ni berlaku sbb baju yg sy xbasuh tu.. Sblum ni slalu jga sy tido ats lntai tu, tp xpena kna ganggu.. Then bru sy teringat.. kwn sy pena ckp kalu kita tggal bju xberbasuh, ada sessuatu akan duduk dgn bju tu... So mgkin 'benda' yg marah sy ggu tmpat dia tu adalah benda dr bju yg sy xbasuh tu..

2. Mgkin sbb malam tu bilik kiteorg xterkunci, so ade benda2 yg masok dlm bilik dan nk menumpang kt tmpat sy...

3. Mgkn sbb ade sesuatu nk bergurau dgn sy... Utk makluman, di asrama kiteorg, ade satu pondok. Menurut senior2, kalu kita tgk kt pondok tu pd waktu mlm, kite akn nmpak pompuan duduk di pondok tu.. Dan utk mkluman, sblh meja sy ade tingkap. Bila buka tingkap ni, mmg ponddok tu btol2 depan mata. So mmg sy xpena buka tgkap ni mlm2.. Siang kena buka, kasi masuk angin.. So mungkin benda kt pondok tu  nk bergurau dgn sy..

4. Mgkn sbb sy terlampau stress, so sy nmpak mcm2.. Tapi yg hairan, masa kjadian ni, sy xrasa takut ke seram ke.. sy ikut jer ape yg benda tu kata.. padahal sy ni mmg penakut.. kalu dgr citer2 seram trus pucat..

So itu lah yg terjadi.. Apa yg tersmbunyi di sebalik kisah ni, Wallahualam.. Sy pon xtau.. Mmg lepas kejadian ni, sy terus bsuh bju2 sy tu..haha...
Lepas ape yg berlaku, sy xpenah tido atas lantai..Paling xpon, sy lebih rela tido kat meja study,walaupon sakit blakang ni.... Gangguan pon sy dah xalami, cuma ade terdengar bnda plik2 tu ade la bila stay up... Dan lepas kejadian tu sy jd makin penakut..hrmmm

citer ni bkan utk menakutkan sesiapa.. cuma utk pengajaran bersama..


Share on Google Plus

About mariasyahiza zainudin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Matrik mane nih?ak baru sem 1 kat u after matrik..xpnah pon dgr bnde ni kt matrik perak..nh mst matrik lain..owesome..hahaha

    ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)