SUBHANALLAH!!KEAJAIBAN HAJAR ASWAD YANG MUNGKIN KITA TIDAK TAHU

SUBHANALLAH!!KEAJAIBAN HAJAR ASWAD YANG MUNGKIN KITA TIDAK TAHU

Neil Amstrong telah membuktikan bahawa kota Mekah adalah pusat dari planet Bumi. Fakta ini telah diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah. Ketika Neil Amstrong untuk pertama kalinya melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, di berkata : “Planet Bumi kelihatan seperti tergantung di kawasan yang sangat gelap dan siapa pula yang menggantungnya?”.


Para astronout dunia telah berjaya menemui fakta yang mana planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi, dengan memaklumkannya melalui Internet. Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Kota Kaabah itu sendiri. Yang mengejutkan adalah kerana radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berujung), hal ini dibuktikan ketika mereka mengambil foto dari planet Mars, radiasi tersebut masih terus berlanjutan. Para  saintis Muslim mempercayai bahwa radiasi ini memiliki karakteristik yang mana menghubungkan antara Kaabah di planet Bumi dengan Kaabah di alam akhirat.

Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu kawasan yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, di mana apabila kita mengeluarkan kompas di kawasan tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali kerana terdapat daya tarikan yang sama besarnya antara kedua kutub. Tempat itu adalah kota Mekah sebenarnya.
Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan gravitasi. Oleh sebab itulah ketika kita mengelilingi Kota Kaabah, kita akan merasakan terdapatnya suatu tenaga misteri yang menjadi tarikan kepada jemaah yang hadir ke sana.Penelitian lainnya mengungkapkan bahawa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga boleh mengembang apabila di dalam air.
Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah SAW bersabda:

“Hajar Aswad itu diturunkan dari Syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam. Jami al-Tirmidzi al-Hajj (877)

Sumber 
Share on Google Plus

About Unknown

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. semuga satu hari aku akan dapat mengucup batu syurga ni...insyallah

  ReplyDelete
 2. Ya Allah, semoga hajatku untuk datang kerumahMu dimakbulkan...Inshaallah

  ReplyDelete
 3. Ya Allah,semoga aku Serta keluargaku dapat mencium batu syurga itu ya Allah...aminnn ya Rabb

  ReplyDelete
 4. ya allah semoga aku dan keluarga aku dapt kerumah mu , dan dapat mencium batu syurga ini ya allah .. amin.....

  ReplyDelete
 5. ya allah aku berharap dapat membawa keluarga aku ke kaabah dan melihat batu Hajar Aswad....................
  aaaaaamiiiiin

  ReplyDelete

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)