10 GAMBAR MAKANAN PELIK YANG MENGGELIKAN

1. Kopi Tahi Musang
10 GAMBAR MAKANAN PELIK YANG MENGGELIKAN | Biji kopi ini dicipta daripada najis sejenis mamalia yang dikenali sebagai musangHaiwan-haiwan ini diberi makansejenis buah beri masak yang mempunyai kualiti yang terbaik dan najis mereka hanya sebahagian dihadamkanIa digunakan untuk membuat kopi paling mahal dalam dunia yang terdapat hari ini dan boleh dibeli dengan harga 600dolar per paunRasa kopi ini dikatakan sangat beraroma dan berlemak.

2.  Zakar Lembu (sup torpedo)
Zakar lembu dinikmati oleh anjing-anjing di negara-negara Barat selepas ia keringWalau bagaimanapun,penduduk-penduduk di beberapa negara-negara Oriental seperti Malaysia, menikmatinya  jugaIa sama adadikukus atau goreng, tetapi ramai lebih suka memakannya mentah-mentahUntuk mendapatkan idea tentangapakah rasanya sepertianda boleh merebus sotong sehingga lunyai dan makan.

3. Muntah burung (sup sarang burung)
Burung Layang-layang gua membuat sarang mereka dengan meludah berkali-kali dan apabila bahan kimia di dalamnya itu bereaksi dengan udara, ia akan mengeras dan menjadi pepejalIa juga antara barangan makanan yang paling mahal hari ini boleh didapati dan biasanya bercampur dengan air dan di hidangkan dalam bentuk sup. Tapi kini industri burung wallit di Malaysia telah menyebabkan harga produk ini menurun dan semakin ramai yang boleh mencubanya.

4. Kulat Rama-rama

Kulat rama-rama akan memasuki tubuh badan ulat beluncas dan membunuh ia hampir serta-mertaCendawan akantumbuh dari bahagian dahi beluncas pada awal musim panasIa biasanya digunakan untuk tujuan ubat-ubatan danjuga dianggap sebagai peningkat nafsuGolongan tertentu percaya bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menyembuhkan apa-apa penyalit seperti kanser.

5. Tikus
Ini mungkin mengejutkan anda tetapi Tikus adalah perkara biasa di beberapa negara-negara di seluruh dunia seperti Thailand dan VietnamTikus yang mereka masak adalah kelihatan sedikit berbeza daripada tikus yang kitasudah biasa lihatDaging tersebut adalah liat dan rasanya seperti ayam

6. Otak monyet
Legenda mengatakan bahawa orang-orang dahulu yang  makan otak monyet, telah memakannya semasa ia masih hidupWalaupun ini adalah mungkin tidak benar, fakta menyatakan bahawa ia bukan perkara yang sihat untuk makan kerana  orang yang makan akan mendapat risiko penyakit yang serius. Bakteria yang terdapat dalam tubuh monyet boleh dipindahkan dari darah monyet ke tubuh badan manusia. Tetapi ianya kini telah diharamkan pemakanannya.


7. Labah - labah
 
Mereka menangkap Tarantula ini dari lubang lumpur dan digoreng apabila Tarantula telah matiIni sudah berkatabahawa ia adalah rapuh dan rasa seperti ketamWalau bagaimanapun, adalah disyorkan bahawa anda perlu membawa banyak kain napkin apabila anda makan kerana labah-labah akan merembeskan beberapa jus hitam yang akan mengotorkan pakaian anda.

8. Larva Lebah
Ini item makanan popular di Jepun dan China dan di panggil dengan  nama hachinokoMakanan istimewa ini telah ditemui apabila orang protein yang dinafikan sebagai ikan dan daging tidak mudah tahun boleh didapati laluLarvalebah hari ini dimasak dengan gula dan kicap dan mempunyai tekstur yang serupa dengan itu epal hancur.

9. Fetus itik
Balut atau Janin Itik adalah telur itik yang akan akan menetas dan embrio yang terletak di dalam akan dimakanselepas cangkerang direbusIa dianggap sebagai makanan ringan yang sihat dan boleh didapati di jalan-jalan di Vietnam dan Kemboja. 

10. Darah dan hempedu ular
Pakar mula-mula memotong kepala ularkemudian mengeluarkan darah dan selepas itu mereka akanmengumpulkannya di dalam kacaHempedu kemudian ditambah dan minuman itu diberikan kepada mereka yang memerlukan.
Share on Google Plus

About mariasyahiza zainudin

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)