Gempak Habis ! Teknik Rebus Telur Yang Pelik Tapi Hasil Unik !

Gempak Habis ! Teknik Rebus Telur Yang Pelik Tapi Hasil Unik !




Telur rebus merupakan telur yang dimasak di dalam air mendidih dalam keadaan masih terbungkus kulit telur. Telur rebus adalah makanan yang terkenal semasa sarapan pagi di kebanyakan beberapa buah negara.

Telur yang di masak di dalam air tanpa cengkerang dikenali sebagai telur kukus, sedangkan telur yang dimasak di bawah suhu didih, baik dengan atau tanpa cengkerang dikenali sebagai telur separuh masak.


Telur rebus yang masak direbus dalam tempoh yang lama sehingga putih telur dan kuning telur menjadi pepejal sedangkan pada telur separuh masak, kuning telur kurang pepejal kadangkala malah berwarna putih atau sebahagian berbentuk cecair.Kali ini teknik telur rebus lain dari yang lain , jom kita lihat apa yang lain dari yang lain ni:






Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)