Allahurabbi! Bayi Tujuh Bulan Ditumbuhi Ekor Yang Panjang

Allahurabbi! Bayi Tujuh Bulan Ditumbuhi Ekor Yang Panjang | Mungkin kita tertanya-tanya apakah yang sedang berlaku ke atas bayi ini. Jelas kelihatan ada sesuatu bentuk pelik yang tumbuh di belakang badan bayi ini.Difahamkan, bayi yang berusia tujuh bulan ini mengalami masalah yang tiada jalan penyelesaiannya. Menurut kata doktor juga, jika kita memotong ekor bayi ini, berkemungkinan ia akan tumbuh semula seperti sedia kala. Semoga bayi kecil ini dapat pulih seperti sedia kala. Kasihan dia..


China – Seorang ibu di wilayah Guangdong merayu pakar perubatan agar mengubati bayi lelakinya yang berusia tujuh bulan, yang mempunyai ekor di belakangnya.
Ekor sepanjang tiga inci itu melekat di belakang Xiao Wei dan ia bertambah panjang.

Menurut wanita itu, Chen, dia telah meminta bantuan daripada pakar bedah untuk membuang ekor tersebut, namun mereka menyatakan ia bukan satu proses yang mudah.

Dalam pada itu, seorang pakar bedah, Huang Chuanping berkata, Xiao Wei lahir dengan keadaan `pemecahan tulang belakang’ menyebabkan pembentukan tulang belakangnya tidak sempurna.

“Ekor itu kini semakin membesar dan telah memanjang 10 sentimeter.

“Jika kita memotongnya, maka ia akan tumbuh semula. Kita perlu membaiki laluan tulang belakang terlebih dahulu bagi menyekat pertumbuhan ekor tersebut,’’ katanya.

Myelomeningocele sering berlaku ke atas satu daripada 800 kelahiran.


Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Takkan bace je kot. Cerr bagi pendapat sikit :)